Siirry pääsisältöön

Halloween-extra 2-osa: 5 katseluvinkkiä

 Tässäpä Halloween extran toinen osa, ja vuorossa olisi mikäpä muukaan kuin spookyimmat ja karmivimmat elokuvat sekä sarjat. Edellisessä postauksessa kerroin hyviä kirjavinkkejä Halloweenin syksyisiin iltoihin, ja tässä postauksessa vuorossa olisivat katseluvinkit, joita löydät niin netflixistä kuin Disney plussastakin. 


1. Terrifier



Mikä voisi olla pahempaa kuin It-elokuvan Pennywise? Noh, tämä elokuva tarjoaa sinulle taatusti vastauksen. Hirvittävään klowniasuun pukeutunut hyypiö pelottelee baarireissuiltaan saapuvia nuoria naisia ja aloittaa järkyttävän vaanimisen, jonka kohteeksi pahaa aavistamattomat hahmot joutuu.
Terrifier on pienen budjetin kauhuelokuva, jonka jännitys perustuu hyytävään tunnelmaan, veriseen goreen,karmivaan pahikseen ja pahaenteisen kissa- ja hiirileikkiin.
Elokuvan löydät muun muassa Primesta.

Nyt vuonna 2022 Terrifier sai toisen osansa, joka on saanut paljon mediahuomiota ja uutisointia osakseen erityisesti runsaan goren ja väkivaltaisen sisältönsä vuoksi. Terrifier 2 jatkaa siitä, mihin ykkösosa loppui; mutta tarjoaa vielä rutkasti enemmän ällöttävää sisältöä. Ykkösosa veti mielestäni pidemmän korren jännittävyydellään, ja on näin ollen mielestäni parempi kuin runsasta mediahuomiota saanut seuraajansa. 

2. Run



Run on Netflixissä oleva kauhutrilleri, joka kertoo liikuntarajoitteisen tytön ja hänen äitinsä välisestä eristäytyneestä elämästä. Äiti on ylihuolehtiva, ja teini-ikäisestä tyttärestä tuntuu siltä, että hänellä ei ole mahdollisuutta päättää itse omasta elämästä. Tyttö haluaisi olla itsenäinen ja elää mahdollisimman normaalia nuoruuttapyörätuolista ja vammasta huolimatta, mutta tiiviit välit äidin kanssa hiertävät perhettä. 
Psykologinen jännitys alkaa kasvaa elokuvan edetessä, ja tarina on alusta saakka mukaansatempaava.
Run on raikas ja erinomainen psykologinen trilleri, jonka jännitys painottuu henkilöhahmojen välisiin suhteisiin sekä psyykkeellä pelaamiseen. Elokuva rakentaa jännitystä mainiolla tavalla, ja rooleissa olevat näyttelijät osaavat todella hoitaa homman kotiin. Elokuva on ehdottomasti psykologisten trillereiden parhaimmistoa, ja suosittelen tätä jokaiselle genren ystävälle. 


3. Haunting of a Hill House

Netflixin alkuperäissarja Haunting of a Hill House tulee minulla aina ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan Netflixin parhaista kauhuelokuvista. Vaikka Haunting of a Hillhouse onkin sarja, on se ehdottomasti Netflixin parhaimmistoa kauhugenren osalta. 
Haunting of a hill house perustuu samannimiseen klassikkokauhukirjaan, jonka kirjoittajana on ollut SHirley Jackson. Sarjan keskiössä on kovia kokenut rikkinäinen perhe, jotka surullisten sattumusten jälkeen joutuvat uudelleen kohtaamaan menneisyyden haamut. 
Sarja on alkuun hieman hidastempoinen, tummansävyinen sekä harmaa niin visuaalisesti, kuin myös tarinallisesti. Sarjassa käsitellään hyvin synkkiä aiheita, ja tarina yhdistelee hienosti draamaa sekä kauhuelementtejä. Sarja onnistuu olemaan todella pelottava, ja hienoja hetkiä sarja tarjoilee runsaasti. 
Suosittelen sarjaa kaikille yliluonnollisten kauhudraamojen ystäville.

4. American horror story - Asylum




Tässäpä vielä toinen sarjavinkki.
American horror story kuului ehdottomasti omaan halloweeniini, ja katsoinkin Halloweenin pimeinä iltoina Asylum-sarjan uudelleen. Asylum on mielestäni parhain ja pelottavin AHS-kausi, ja sen hahmot ovat ikimuistoisia ja persoonallisia. Karmivaan mielisairaalaan sijoittuva kauhudraama sukeltaa sairaalan synkkään arkeen ja panostaa hyytävään ja ahdistavaan tunnelmaan joka riipaiseva mukaansa jo ensiminuuteista lähtien. 
Asylumissa on sitä jotakin, minkä vuoksi American horror story on täysin uniikki ja ainutlaatuinen kauhusarja.

5. Curve


Halusin nostaa tähän postaukseen yhden lyhytelokuvan, jonka löydät ihan vain youtuben loppumattomasta videovalikoimasta. Curve on Tim Eganin vuonna 2021 julkaistu muutaman minuutin mittainen lyhytelokuva, joka kuvaa erittäin järkyttävään tilanteeseen joutunutta nimettömäksi jäävää hahmoa. 

Hahmo on jäänyt jumiin käyränmalliselle kalliolle, ja epätoivoinen tilanne osoittaa katsojalle hyvin nopeasti selväksi sen, että hahmon karu kohtalo on välttämätön. Elokuva herättää värisyttävän ahdistuksen sekä empatian epätoivoista hahmoa kohtaan. Elokuva on täynnä shokeeraavan ahdistavaa tunnelmaa, ja filmi luo kauhua äänien, kuvakulmien, harmaan maiseman ja hahmon tunnetilojen avulla. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Riley Sagerin vuonna 2022 ilmestynyt trilleriuutuus "Eloonjääneet tytöt" vie lukijan kolmen selviytyjättären matkaan

Trilleritervehdys vaan kaikille! Taas olisi vuorossa trilleriteemaista jännärimeininkiä, kun katsastetaan kansien väliin ja tarkastellaan uunituoretta vuoden 2022 trilleriuutuutta, jolla kirjailija Riley Sager on meitä ilahduttanut. Tässä postauksessa valokeilaan pääsee Eloonjääneet tytöt, joka on vuonna 2022 julkaistu Riley Sagerin kirjoittama psykologinen trilleri.  Tarinan keskiössä on murhien jälkeinen aika sekä kolmen verilöylyistä selviytyneen "final girl":iksi ristityn nuoren naisen tarina. Quincy on paennut mökkimurhaajaa, Sam on kohdannut murhaajan yövuorossa ja Lisa on joutunut karmivien asuntolamurhien viimeiseksi selviytyjäksi. Murhista on jo 10-vuotta, mutta tapaukset kummittelevat edelleen jokaisen tytön elämässä tavalla tai toisella. Kolmea varsin erilaista elämää keskenään viettävää nuorta naista ei tunnu yhdistävän mikään muu, kuin viimeiseksi eloonjääneeksi selviytyminen ja niin sanottuun viimeisten tyttöjen clubiin kuuluminen. Tarinan viimeiset eloonjääneet

Hyvää sosiaalityön päivää! Esittelyssä sosiaalityöteemaisia luku- ja katseluvinkkejä

 Hyvää sosiaalityön päivää Oikein iloista sosiaalityön päivää niin kanssakollegoille kuin ihan kaikille muillekin tyypeille!  Halusin omistaa tämän postauksen sosiaalityölle, ja koska olen itse sosiaalityön maisterivaiheen opiskelija sekä vammaispalveluiden työntekijä, koen tärkeäksi myös blogissa sen, että voin ottaa kantaa ja nostaa esiin sosiaalityöteemaisia teoksia. Sosiaalityön yhtenä rikkautena on sen monipuolisuus. Sosiaalityön näköalapaikalla näet koko ihmiselämän monimuotoisen kirjon - aina vastasyntymästä vanhuuteen saakka ja kaikkea muuta siltä välillä. Ihmiselämän vaaliminen ja tukemien on sosiaalityön keskiössä, mikä ainakin itselläni jaksaa vuosi toisensa jälkeen motioitumaan tenttiviikoilla ja deadlinejen lähestyessä sekä paperitöiden ja lukuisten kirjausten lomassa.  Sosiaalityöntekijä kulkee matkaansa muuttuvan maailman sekä alati muovautuvan yhteiskunnan keskellä ja kohtaa ainutlaatuisia asiakastilanteita, joista melkein vannon, ettei yhtäkään täysin samanlaista päivä

3 kertomusta naiseudesta - osa 2: Emmi-Liia Sjöholmin Paperilla toinen tarjoaa ilmavaa autofiktiota

 Nyt olisikin taas vuoro palata blogisarjan pariin, ja tällä kertaa valokeilassa olisikin Emmi-Liia Sjöholmin vuonna 2020 ilmestynyt autofiktiivinen teos Paperilla toinen, joka pureutuu naiseksi kasvuun, äitiyteen, seksuaalisuuteen ja itsensä etsimiseen. Tämä kohuakin saanut kirja on Kosmoksen kustantama ja Sjöholmin esikoisteos. Emmi-Liia Sjöholmin teos on herättänyt kohun lisäksi paljon mielipiteitä sekä puolesta, että vastaan. Teos on suorapuheinen, toteava ja uniikilla tavalla hyvin simppeli ja arkinen. Toteavan lyhyistä ja ilmavista lauseista huokuu varmuus, kirjoittajan henkilökohtainen kokemus ja taito ilmaista itseään ja ympäröivää maailmaa ilmiöineen hienolla ja persoonallisella tavalla.  Tarinan minäkertoja liikkuu nuoruudessa ja aikuisuudessa vuoron perään. Tarina ei etene kronologisesti eteenpäin, vaan kappaleet ovat ikään kuin ajatuksenomaisia muistoja minäkertojan elämästä, jotka kumpuavat toteavina lyhyinä kappaleina muodostaen kuitenkin mielenkiintoisen ja yhtenäisen ko